Sportkine
Onze praktijk heeft 2 sportkinesisten in dienst Liam Sprangers (tevens ervaringsdeskundige in atletiek) en Silke Coppens (revalidatie & preventie van sportblessures).
Sportkine is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op de behandeling en preventie van sportblessures. Sportkinesisten werken nauw samen met atleten om hun prestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen of te herstellen. Ze gebruiken technieken zoals massage, mobilisaties, en oefentherapie om het herstelproces te bevorderen en de sporter zo snel mogelijk weer op het veld of in de sportschool te krijgen.
Sportkine richt zich niet alleen op de acute behandeling van blessures, maar ook op het opstellen van revalidatieprogramma’s, met specifieke oefeningen die de kracht, flexibiliteit en coördinatie verbeteren. Dit helpt niet alleen bij het herstel, maar verkleint ook de kans op toekomstige blessures.
Daarnaast bieden sportkinesisten vaak advies over warming-up, cooling-down en het correct gebruik van sportuitrusting, zodat atleten optimaal kunnen presteren.